Barion Pixel

8 – Reiki lehívása

Reiki lehívás, csatlakozás az egregorhoz

A technika lényege, hogy csatlakozni tudj a reiki energiához. Vagyis, ahogy megbeszéltük egy magas rezgésű isteni energiához.

Szeretném hangsúlyozni, hogy amikor csatlakozol, nem fog szivárvány kitörni a kezedből, nem szólalnak meg a fanfárok. Valójában már az első házi feladatnál, amikor lerajzoltad a reiki szimbólumot, a nevén szólítottad (és esetleg a kezeddel adtál neki egy kis éteri/bioenergiát), azzal csatlakoztál is.

Mit érezhetsz, amikor lehívod a reikit?

Áramlást, meleget, nyomást a fejedben, szívedben, tenyeredben. Amikor a házi feladatban a reiki szimbólumot feltöltöd, ezzel lehívtad a reikit, érezhetsz/érezhettél bizsergést, forróságot, és ha nagyon érzékeny vagy, akkor egy „gömböt”, egy rugalmas mezőt, ami kicsit visszalöki a kezed, mikor vizsgálod. De az is lehet, hogy az égvilágon semmit sem érzel. Esetleg szimplán megfájdul a fejed, mint nekem, amikor elkezdtem ezt az egészet.

Fejfájás, mint mellékhatás

A fejfájás sajnos gyakori mellékhatás. Ha feszít a fejed, képzeld el, hogy a következő kilégzésed a fejed tetején fújod ki, mint a bálnák. Néhányszor ismételd meg, lassan, el ne szédülj. Ha továbbra is nyom, fáj, engedd el a reikit. Utána mozgasd át a vállaid és a nyakad egy kicsit, és igyál egy pohár vizet. Egy órával később újra megpróbálhatod. Ilyenkor beszűkültek a csatornák, amin az energia folyik, vagy a körülöttük lévő izom/szövet rétegek vannak beállva. Illetve, ha fejfájós, migrénes vagy, akkor ez sajnos törvényszerűen előjön. De ne aggódj, később megtanuljuk kezelni a fejfájást (is).

A reiki lehívása – körülmények

Szerencsés, ha nyugodt körülmények között tudsz gyakorolni. Nyílván később, amikor már gyakorlott vagy, ez már nem fog a rendelkezésedre állni, gondolj arra, hogyan kezelsz beteget egy kórházban. Nyugodt körülmények? Dehogy.

Szóval, nyugodt körülmény az, amikor tudod, hogy egy fél óráig senki nem zavar (gyerek, telefon, férj/feleség sem és a gondolataid sem vágtáznak éppen (pl. kávé, főnök telefonhívás után).

Érdemes egy „megszokást” kidolgoznod, ami számodra a ráhangolódást jelenti. Én gyújtok egy gyertyát, ez adja majd a kezelés keretét, és egy füstölőt is, mert szeretem az illatát.

Reiki lehívás technikák – ahány iskola, annyi féle

  • összeteszed a kezed, és arra gondolsz, hogy lehívod a reikit
  • a fejed fölé nyúlsz, és mintegy „lehúzod” a reikit (elképzelheted, mint egy felhőt, zónát/mezőt, vagy mint egy fényoszlopot, csatornát Istenhez, vagy a hitvilágodnak megfelelő bármit)
  • gasso (összeteszed a mellkasod előtt a kezed) + magadban hívod a reikit, a saját szavaiddal
  • elmondasz egy imát, és ezzel csatlakoztál is (itt nem tudom, hogy melyik egregorba lépsz be, de ha a figyelmedben tartod, hogy reikizni akarok, akkor lehet ez is járható út, ha nagyon vallásos vagy)
  • lerajzolod a reiki szimbólumot, kimondod a nevét, kezedben tartva a papírt
  • gasso + elmondod japánul az öt életszabályt, vagyis a gokai-t
  • gasso vagy nélküle + elmondod magyarul a gokait
  • egyszerűen annyit mondasz, hívom a reikit

Őszinte leszek, kipróbáltam mindet. Próbáld ki te is.

Számomra markáns különbségvolt a mező/lehívás erejében, de lehet, hogy csak az elmém miatt.

Amikor összetettem a kezem, és hívtam a reikit, akkor meggyógyult a fiam mandulája.

A fejem fölül húzás is működött, de az agyam azonnal elkezdett azon gondolkodni, hogy „most mit húztam le, a saját aurámban kalimpálok, vajon milyen mezővel dolgozom akkor most?”

Az ima nem működött, mert nem kedvelem az egyházakat (a vallással nincs bajom, ne érts félre).

Amikor magyarul elmondtam a gokai-t, az elmém azonnal kattogni, gondolkodni kezdett a szavak értelmén.

Amikor „csak úgy” hívom a reikit, leginkább akkor működött, amikor már gyakorlottabb voltam, akkor viszont hibátlanul. Egyszer régen, a kis unokahúgom (4-5 éves lehetett), részt vett egy reikis gyakorláson, (amikor egy ember fekszik, és mindenki más kezeli őt reikivel). Amikor felszólítottam mindenkit, hogy hívja le a reikit, Ő összedörzsölte a kis kezeit, és azt mondta, gyere reiki, gyere reiki… majd felkiáltott, itt van. A keze forró volt. Tényleg ott volt benne a reiki. (Ugyanakkor ez egy csoportos gyakorlás volt, ami kicsit könnyebbé teszi a lehívást, de ettől függetlenül a technika egyszerű, de jó.)

És végül, amit a japán mestertől tanultunk, mondd el a gokai-t japánul. Akkor az elméd nem gondolkodik. És ez a bejárat a reiki mezőbe, sokkal erősebb, mint a többi. Mert a vers elég hosszú ahhoz, hogy az elméd ráhangolódjon, és az alapító is így csinálta, ahogy azóta is, sok-sok japán tanítvány (sőt, azóta már a rengeteg tanítvány), ezért sokkal erősebb az egregor.

Tehát én ezt javaslom neked, az én tanításaimban ezzel fogsz találkozni.

Reiki lehívás – gyakorlat

Először is, tedd össze a két kezed, a mellkasod előtt, lazán, ne feszüljön össze sem a csukló, sem a tenyér, kényelmesen. Ezt nevezzük gasso-nak, vagy gassho-nak (én leginkább gasso-nak fogom írni).

Aztán mondd el a gokai-t minimum háromszor.

Gokai – Az 5 életszabály japánul, fonetikus, kiejtés szerint leírva, és a magyar fordítás, csak, hogy tudd, nem a borsólevesről versikélünk.

Kjó dake wa                                           Csak ma

Ikaruna                                                   nem leszek dühös

Sinpai szuna                                           nem aggodalmaskodom

Kansa site                                               hálás vagyok

Gjó-o hageme                                       teszem a dolgom

Hito nyi sinszecunyi                              kedves leszek az emberekhez

Házi feladat, tanuld meg a versikét, gyakorold be a lehívást. Csatoltam a hanganyagot, hogy velem tanuld meg, és ne aggódj a kiejtés miatt.

Írd meg nekem email-ben, hogy sikerült a reiki lehívása, melyik módszerrel hívtad le, mit éreztél / vagy nem éreztél.

Frissítés

Ezt találtam a youtube -on. Gokai egy japán mestertől.

Ő Inamoto Hyakuten. Szerencsére nem hadar 🙂

Itt a link, kattints.

Vissza a tartalom jegyzékhez

Tovább a következő leckéhez