Barion Pixel

Öngondoskodás-Önvédelem Empatáknak, Szuperérzékenyeknek

(munkacímen ez volt a Túlélési kalauz)

Ösztönös segítő vagy? Lehet, hogy hivatalos Terapeuta, lehet, hogy nem. De sokat adsz magadból másoknak, segítesz ahol tudsz, igaz? Jók a ráérzéseid, megérzéseid. Látod, hogy kinek mire van szüksége, kinek milyen segítségre van szüksége.

De valami nem kerek, nem érzed jól magad a bőrödben, néhány dolog nem megy jól az életedben. Egészség? Párkapcsolat? Pénz? Mindhárom terület bajban van?

„A legnagyobb nehézségem ez az empataság, olyan mintha minél jobban dolgozom magamon, annál rosszabb lenne, annál jobban kiérzékenyedek. A kapcsolatok nehezek, rövid ideig tudok én én lenni!”

Jó lenne JÓL lenned!

Empatákra, Érzékenyekre, Segítőkre egyre nagyobb szükségünk van. Nekünk, embereknek, állatoknak, a világnak! Rád ! Egyre nagyobb szükségünk van!

Nagyon sok levelet, üzenetet, segítségkérést kapok mostanában, mert a segítők, gyógyítók, szülők három legnagyobb problémája a fáradtság, a társtalanság és az anyagi gondok.

A fáradtságnak az a krónikus fajtája, amit nem lehet kialudni, nem múlik el egy filmezéssel töltött vasárnap délutántól.

És mi történik Veled, amikor folyamatosan fáradt vagy?

A fáradtságtól alulteljesítesz, ezért felpörgeted magad, hogy mindenhol helytállj, folyamatosan „szerencsétlen” dolgok történnek körülötted, semmi sem sikerül úgy… lehet, hogy már beteg vagy, de kitartasz (ha beledöglök is…)…

Ismerős?

A Társtalanság, a magány pedig olyan, hogy nem lehet megoldani a társkeresőzéssel, hiába a sok-sok lehetőség, mert újra és újra ugyanabban a történetben találod magad. Ugye?

És foglalkoznunk kell a pénz témájával is, mert az anyagiak nem piszkosak, hanem megoldandók, teremtendők.

Van megoldás – csak csinálni kell

Nem új gondolat, az életünket minták alapján működtetjük, amik már gyermekkorban belénk programozódtak. Azt azonban nem kaptuk meg a programban, hogyan reagáljunk a változásokra, konkrétan a negatív változásokra, vagy nevezzük nevén, a válságokra. És, hogyan működjünk, ha egyszer empatának születtünk?

Hogyan éljük túl, sőt, nem csak mi, hanem hogyan éljük túl a szeretteinkkel a napról napra nehezebb időket?!

Azt nem tudják a minták, hogyan szedjük össze magunkat fizikailag, érzelmileg és szellemileg is.

Mert kimerülten, kiégve, szorongva semmit sem tudunk tenni sem másokért, sem önmagunkért.

Akkor tudunk jól reagálni a változásokra, káoszra, válságra, ha belülről fel vagyunk töltve és rend van körülöttünk.

Akkor tudunk jól reagálni, ha tudjuk, hogy van biztonsági hálónk. Van mihez nyúlni ha fáj, ha bizonytalanság, betegség, félelem zúdul ránk.

És akkor tudunk segíteni a szeretteinken, ha mi magunk stabilak vagyunk. És akkor tudunk JÓL segíteni, ha mentálisan és érzelmileg erősek vagyunk.

Hogyan lehetsz stabil, ha Empata vagy Érzékeny vagy? Hogyan leszel erős mentálisan és érzelmileg?

Úgy, ahogy minden mást, ezt is megtanulod, begyakorlod. Gyorsan, mert a válságok egyik pillanatról a másikra kapcsolnak erősebb fokozatra.

Szerencsére néha elég egy aha-élmény, egy ütős felismerés vagy egy eredményes reiki kezelés, nem kell maratont teljesíteni a látványos változásokért.

Összeszedtem egy képzésben azt, ahol együtt megtanulunk JÓL működni:

  1. Tudd meg, mit jelent Empatának, Nyitott-nak lenni – hol vannak a gyenge pontok, amin majd dolgoznunk kell – konkrétan a Te gyengepontjaid hol vannak…
  2. Valódi feltöltődést adni önmagunknak – tudod, először magadra kell feltenni a oxigén maszkot! – Hogyan tudsz TE töltődni?
  3. Megtanulunk rutinosan, bármilyen körülmények között a belső erőforrásainkhoz kapcsolódni (ezt gyakorolnod kell majd azért, nem egy csettintés!)
  4. Megkeressük és befoltozzuk azokat a lyukakat, ahol jelenleg elfolyik az energiád! – ez nagyon fontos lépés, enélkül fölösleges minden más 🙁
  5. Stabil szakmai – öngondoskodó – tudást építünk (első lépés: megérdemled és képes vagy rá! ha pedig mindent tudsz már, akkor a megértésed és a gyakorlásod kap majd nagy lökéseket, aha-élményeket)
  6. Olyan segítők leszünk, akire bátran támaszkodhatnak a szeretteink, betegeink – és mi is jól érezzük közben magunkat
  7. és olyan Társak, akik optimális kapcsolatban tudnak és akarnak élni

A képzés ideje négy hónap – online, saját tempóban, de havonta egyszer zoom-on beszélgetünk vagy videóban válaszolok a kérdésekre, amit bármikor megnézhetsz, és folyamatosan várom és válaszolom a házifeladatokat és kérdéseket emailben.

Első hónapban az empata ÉS a reiki alapokat fogjuk letenni (reiki 1es tanfolyam anyaga + empata munkafüzet), mert kell a kezedbe egy energia, amit minden helyzetben tudsz használni. Ami tisztít, feltölt, megnyugtat. Amivel tervezhetsz, mert sosem hagy cserben.

A második hónapban az önismeret, a saját működés lesz a fókuszban. A szeretetnyelvek, önelfogadás, a szeretet-edényeink feltöltése hétköznapi, valós körülmények között. Elég volt az elvont, bár jól hangzó – teremtsd meg magadnak – elég ha gondolsz rá – elméletekből.

Tömény lesz, házifeladatokkal.

A harmadik hónapban mélyebbre megyünk a reikiben (reiki 2es tanfolyam anyaga), finomabb energiák (csakrák és nadik), magasabb kezelési technikák, hogy észrevedd a lyukakat (esetleg hiedelemeket), ahol elvész az energiád és tudd kezelni azt.

A negyedik hónapban megnézzük hol húzódnak a határaink, és ha szükséges, meghúzzuk őket kicsit hangsúlyosabban. Az empaták, a segítők egyik gyenge pontja, hogy a határaik, szinte nem is léteznek.

Honnan tudod, hogy meg kell(ene) húzni a határaidat?

Őszinte pillanataidban bevallod: Fáradt vagy. Már régóta. Már nem emlékszel rá milyen nem fáradtnak lenni.

Feladatokat és problémákat látsz célok és kihívások helyett.

Néha nem veszed fel a telefont ha keresnek, mert tudod, hogy akarnak tőled valamit, de már nincs hozzá kedved/energiád.

A saját dolgaiddal folyton el vagy maradva

Sokszor gondolod azt, majd akkor teszem ezt meg magamért, ha… nyugdíjas leszek, kipihentem magam… legalább egyszer kialudtam magam… lesz rá energiám…

Kávé és egyéb pörgetők tartanak a felszínen – és/vagy másoknak segítesz és ez tart a felszínen (cserébe a te életed szinte nem is létezik).

Vannak dolgok, amiket nem spórolhatsz meg, ilyen az is, hogy a határaiddal foglalkoznod kell. Nyugi, anélkül tesszük ezt, hogy felborítanánk az életed.

A házifeladatokkal azokat a mintákat és rutinokat (!) alakítjuk ki, ahogy töltődsz, odafigyelsz magadra, ahogy segítesz másoknak – ÉS közben te magad egyensúlyban, fókuszban maradsz. Nincs lefelé húzó fáradtság spirál. Nincs többé áldozat-mentsvár.

Segítőnek lenni valójában hivatás – amit meg kell(ene) tanulni

Akkor is ha „hivatalosan” csinálod, ez a munkád, a megélhetésed, és akkor is, ha „csak” másodállásban pesztrálod akit csak kell. Empatának lenni pedig, bár vannak szép és felemelő részei, nem könnyű, szinte állandó odafigyelést kívánna.

Mert ezek leginkább egyirányú kapcsolatok, Beleadod amid van, és hiába mondod este mosolyogva, hogy engem is feltölt, hogy segíthetek. Nem, valójában csak melegíti a szíved, de az energiarendszered, a fizikai tested hamarosan megmutatja, hogy fáradt, stresszes, gyulladásos, intoleráns, ingerült, meddő….

Gondolkodtál már azon, „hogy került elő” az a rengeteg allergiás, intoleranciás, teherbeesninemtudó, pszichés problémákkal küzdő beteg, akik most minden fórumon ott vannak?

A stressz, a fáradtság, a kiégés megszedi a maga vámját, mert nem tanultuk meg hogyan töltődhetünk IGAZÁBÓL. Azt hisszük egy jó kis alvás megmenti a jövő hetet, egy vasárnapi filmnézés kioldotta az egész heti rohanást. Egy kis sírás a zuhany alatt levezeti a stresszt és tehetetlenséget, amit nyeltünk egész héten.

Sajnos ezzel csak hitegetjük magunkat.

Nem vagyunk egyformák. Fel kell fedezni azt, hogy Te, mint egyedülálló lény, hogyan tudsz valóban töltődni, gyógyulni, egyensúlyba kerülni.

Ki kell találnod, hogy milyen kisebb – nagyobb rutinokra van szükséged azért, hogy egészségben, egyensúlyban tölthesd a napjaid nagyrészét és ne kelljen krónikusan horribilis árat fizetned „ha majd öreg leszel”. Mert az sem biztos, hogy a problémák várnak addig.

Szeretnél olyan ember lenni, aki nem rabolja ki saját magát?

Minden nap kiadod az energiád nagyrészét, beszédben, fizikai és/vagy szellemi munkában, érzelmekben – ezért minden nap kell tenned valamit a töltődésedért.

És, ha például empata vagy, akkor másképp kell határokat húznod, más technikákra van szükséged, mint ha nem – ezért erről is tanulunk majd.

Melyik hónap tanulnivalója fogott meg a legjobban?

A képzés online tanfolyami felületen lesz elérhető, havi adagokban. Rugalmasan hozzáférsz, amikor van egy kis időd. Azonban a házifeladatokat minden esetben elolvasom és válaszolok rájuk, szóval nem tudod elsunnyogni őket.

Az Empata képzés bármikor elkezdhető, a következő csoportosan szervezett tanfolyam kapuja június 1.-én nyílik meg és június 20ig lehet csatlakozni.

A 4 hónapos képzés ára: 189.900 Ft, egyelőre átutalással vagy készpénzes befizetéssel lehet kiegyenlíteni. Részleteket a jelentkezés után küldöm email-ben. A befizetés után email-ben fogom küldeni az e-számlát is.

Lehetőség van részletfizetésre: 4*49.000 Ft – átutalással vagy készpénzes befizetéssel.

A tanulnivaló/átgondolnivaló sok és sűrű. Minden héten lesz „házifeladat”, amire minden esetben válaszolni fogok neked. És minden hónapban lehet/lesz élő online (zoom) beszélgetés, ha szeretnétek, vezetett reiki kezeléssel egybekötve.

A 4 hónapos képzés ára most: 189.900 Ft – itt tudsz jelentkezni, kattints.

Te már reikis vagy?

Miért kell nálam megismételned a reiki képzéseket?

Lehetséges, hogy Te pont reikis vagy, joggal merülhet fel a kérdés, hogy miért kellene drága pénzen ismételned a reiki tanfolyamokat nálam.

3 reiki iskolában tanultam (RAI, Usui Reiki Ryoho, Jikiden), és pontosan tudom, hogy a képzésekből néhány fontos alapkő hiányzik. Ezeket fogod megkapni tőlem, ezért kell nálam tanulnod. Hiszen, ha a meglévő tudásoddal meg tudnád oldani a gondjaidat, már megtetted volna, igaz?

Ha viszont nálam végezted korábban a reiki 1est, akkor 25%, ha pedig a reiki 1 + 2 tanfolyamot is nálam végezted, 50% kedvezményed van a képzés árából, pontos részletek a visszaigazoló emailben lesznek.

Nagyon várom a közös munkát, mert minden egyes jólképzett Empata, Segítő aranyat ér ennek a bolygónak és a lakóinak.

A 4 hónapos képzés ára most: 189.900 Ft – itt tudsz jelentkezni, kattints.

Szép napot,

Zita